Inspirations- och rådgivningssamtal

Jag erbjuder inspirations- och rådgivningssamtal för dig som har tankar, “längtor” och frågor kring sex, men inte någon att prata riktigt fritt kring dem med, någon som har kunskap och erfarenhet att dela med sig av och en tillåtande, inbjudande attityd till lust. Kanske har du upptäckt ett nytt sexuellt intresse som du vill utforska på ett tryggt och spännande sätt, kanske vill ni utvecklas sexuellt i er relation men kommer inte riktigt igång.

Jag arbetar inte terapeutiskt (det har jag varken utbildning eller intresse för). Däremot har jag lång erfarenhet av rådgivning och inspirationssamtal som baserar sig på kunskap och insikt om styrkan i sexualiteten.

Jag kan hjälpa till med bland annat:

– Svara på frågor och ge råd om hur du kan få ut mer av ditt kärleksliv – oavsett om du har partner eller är singel.

– Bolla tankar kring sex, lust och kärlek och hjälpa dig våga ta nya steg och utvecklas.

– Ge råd kring hur ni som par kan gå vidare i er sexuella utveckling och stärka relationen genom sexuellt experimenterande utifrån var ni befinner er nu.

– Hjälpa par att kommunicera kring sex och motverka låsningar – helst innan de uppstår.

– Vägleda dig som hittat ett särskilt sexuellt intresse eller väg inom dig som du vill utforska.

Jag får ofta frågor kring hur det går till vid de här samtalen. Här svarar jag på de vanligaste:

Var äger samtalet rum och vad kostar det?

Du eller ni kommer till mig i Fruängen i Stockholm och sitter i min sköna soffa, jag bjuder på fika om du vill. Personligt, trevligt och avslappnat. Det går bra att komma antingen dag- eller kvällstid. Passar det dig bättre kan vi ta samtalet över Skype, telefon eller på chatt, vissa har till och med föredragit att skriva brev som jag svarar på. Men enklast och effektivast är det personliga mötet, det får vi båda ut mest av och jag kan hjälpa dig bäst på det sättet.
Samtalen är 90 minuter långa och kostar 950:-

Är det “sexterapi” det rör sig om?

Sexinspiration är inte terapi, jag är inte psykolog eller terapeut, jag är en kunnig och erfaren samtalspartner som kan svara på dina frågor, dela med mig av erfarenheter och ställa frågor tillbaka. Men samtalet syftar inte främst till att lösa problem, poängen är att inspirera dig och ge dig tankeredskap för att se din sexualitet och dess möjligheter på ett nytt och roligare sätt, förstå hur den fungerar och hur mycket kraft den kan ge dig. Vi “botar” ingenting och rotar inte i dina barndomsupplevelser. Vi fokuserar på här och nu och din lust. Om det visar sig att det är terapi du behöver så hjälper jag dig att komma i kontakt med en utbildad och erfaren psykolog.

Är du en sexcoach?

Nej, jag är ingen coach heller. Coachning går ut på att sätta upp mål och att du själv kommer fram till svaret på dina frågor med coachens hjälp, så coachen behöver ofta inte kunna särskilt mycket inom det område som ni arbetar med – bara hjälpa dig ta fram kunskap och insikt du redan har. Sexinspiration å andra sidan kräver djup kunskap om sexualitet så att jag kan svara på dina frågor, och vi arbetar inte mot konkreta mål, typ “jag ska bli av med erektionsproblemen” eller “vi ska ha sex dubbelt så ofta som nu”. De konkreta effekterna av sexinspiration visar sig när du tar till dig de redskap du får och använder dem – då märker du vad det var som fattades i praktiken.

Gör vi något mer än pratar?

Nej, ditt fysiska sexliv sköter du hemma. Jag tar emot, bekräftar och utforskar din sexualitet tillsammans med dig, men genom samtal och påklädda möten.

Är det bara för kvinnor? 

Inte alls, alla är välkomna på inspirations- och rådgivningssamtal, oavsett könsidentitet. Män har ofta extra stort behov av någon att prata om sex med, eftersom de kanske inte gör det med sina vänner i samma utsträckning. Jag tar emot singlar eller den ena i ett par, båda i ett par, eller andra typer av konstellationer. Kön och sexuell orientering spelar ingen roll, sexualiteten är unik för varje individ.

 

Låter det här som något för dig? Maila mig på marika @ sexinspiration.se och berätta vad du skulle vilja ha hjälp med så tar vi det därifrån.

WordPress.com.

Upp ↑